Worden de eigen nagels beschadigt door kunstnagels?

Niet als de kunstnagels op een vakkundige wijze wordt aangebracht. Ik ben een gecertificeerd nagelstyliste en heb de meest uitgebreide opleiding tot nagelstyliste succesvol afgerond bij Magnetic, een van de meest gerenommeerde en toonaangevende bedrijven in Nederland in de branche van nagelstylistes.

Wat is het verschil tussen acryl en gel?

Acryl is een 2-compenten materiaal. Een poeder en vloeistof worden samengevoegd en aangebracht op de nagel. Na het aanbrengen van het materiaal hardt het product uit op de nagel.

Gel is een 1 component materiaal. Na het aanbrengen plaats je de handen onder een UV lamp waarna het materiaal binnen 2 minuten uithardt.

Is gel even sterk als acryl?

Ja, het verschil is dat de producten op verschillende manieren worden aangebracht en het uitharden van de producten verschilt. Daarnaast is gel enigszins flexibeler dan acryl.
Gel match beter op een ‘flexibele’ nagel, acryl beter op een ‘harde’ nagel

Kunt u alles doen met uw kunstnagels?

Ja, als u ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee
kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging, kunt u er alles mee doen.
Wanneer u handschoenen gebruikt bij ongewone of zware werkzaamheden dan kunt u
de duurzaamheid van uw nagels verlengen.

Worden uw eigen nagels zachter na het dragen van kunstnagels?

Nee, natuurlijke nagels zijn zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels
zal dat niet veranderen. Wat de meeste mensen in verwarring brengt is dat men na het dragen van kunstnagels (die harder en flexibel zijn) een ontwenning ervaart. De overstap van kunstnagels naar natuurlijke nagels en andersom is altijd 1 of 2 dagen wennen.

Kan je schimmel nagels krijgen van Kunstnagels?

Niet als er hygiënisch en vakkundig gewerkt wordt. Bij Magic 4 Nails heeft hygiëne de hoogste prioriteit! Daarom krijgt iedere cliënt zijn eigen persoonlijke vijlenset. Daarnaast worden na iedere behandeling alle materialen volledig gedesinfecteerd.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Als u uw kunstnagels mooi en verzorgd wilt houden wel.
Het uitstellen van een nabehandeling kan de natuurlijke nagel in een slechte conditie brengen waardoor de kans op beschadigingen toeneemt.

Na enkele weken groeien de kunstnagels uit en raken ze de balans kwijt waardoor ze eerder kunnen beschadigen en breken. Met een nabehandeling worden de nagels weer herstelt waardoor ze in optimale conditie blijven.

Als het me niet bevalt, kunnen de kunstnagels er dan weer af?

Ik kan de kunstnagels er altijd voor u afhalen. Het is verstandig om uw kunstnagels door een professionele nagelstyliste te laten verwijderen omdat u waarschijnlijk uw eigen nagels zult beschadigen wanneer u dit zelf probeert.

Wanneer u nog vragen heeft dan kun je mij altijd bellen of een email sturen!