verschillende-kleuren-nailart-magic4nailsNagelbijten is een gewoonte die mensen zich hebben aangeleerd. Vaak begint het in de kinderjaren of in een stress periode. Het nagelbijten kan zich beperken tot het bijten of afscheuren van de nagels, maar vaak wordt er ook aan velletjes rond de nagelriemen gebeten, waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. De mate van het bijten is bij iedereen verschillend. Sommige nagelbijters verstoppen hun handen uit schaamte.

Het laten zetten van kunstnagels is één van de mogelijkheden om het nagelbijten tegen te gaan. Dit is zelfs mogelijk op de kortste nagels. Kunstnagels zijn hard en moeilijker af te bijten en omdat u ineens mooie verzorgde handen hebt bent u er meer van bewust en zal de neiging tot nagelbijten verminderen en op termijn hopelijk helemaal verdwijnen.

U kunt ervoor kiezen om een set kunstnagels te laten zetten en eens in de 3 á 4 weken terug te komen voor een nabehandeling, maar de ervaring leert dat nagelbijters vooral in de eerste weken vaak terugkomen voor nabehandelingen. Dit komt voornamelijk vanwege de veel snellere groei van de nagels van nagelbijters.
Daarom heb ik er voor gekozen om een nagelbijt arrangement aan te bieden.

Nagelbijt arrangement
Week 1:
Er wordt een nieuwe set kunstnagels gezet, naturel (in 1 kleur gelakt) of French manicure. Met een tip wordt de nagel verlengd waarna deze met gel of acryl wordt verstevigd.
De nagels worden niet te lang gezet omdat er niet genoeg stevigheid is door de korte eigen nagel. Bovendien is de kans op een beschadiging of breuk groter omdat u de lengte niet gewend bent en ze dus gemakkelijk kunt stoten. Het is natuurlijk zonde als de nagels meteen afbreken.
U zult er ook aan moeten wennen dat u de vingertoppen niet meer zult gebruiken.

Week 2:
Na een week komt u opnieuw langs. We controleren of de nagels goed zitten en eventuele oneffenheden worden weggewerkt, zodat de neiging tot “peuteren” wordt tegengegaan.

Week 3:
Twee weken na het zetten van de 1e set komt u wederom terug voor een volledige nabehandeling. Dit gebeurt al na 2 weken omdat de nagels van mensen die nagels bijten sneller groeien dan bij mensen die geen nagels bijten.

Week 5:
Er word opnieuw een volledige nieuwe set kunstnagels gezet. Als er niet meer gebeten en gekloven is dan zal het nagelbed langer worden waardoor de nagels ook al iets langer kunnen worden geplaatst als je dat graag wilt.

Week 7:
Dit is de laatste nabehandeling waarbij opnieuw een geheel nieuwe set kunstnagels word geplaatst. Vanaf dit moment kunt u de nagels verder zoals normaal gesproken eens in de 3 á 4 weken laten nabehandelen.

Alle eventuele nagelreparaties worden in deze7 weken kosteloos tijdens de behandeling uitgevoerd. Bij voortijdige beëindiging van het nagelbijt arrangement wordt geen restitutie verleend.

Tot slot
Dit is de beste methode om van het nagelbijten af te komen. Natuurlijk is uw eigen inzet erg belangrijk. U bent als nagelbijter van harte welkom bij Magic 4 Nails.
Ik zal ruim de tijd voor u nemen.

Maak een afspraak voor een (gratis) proefnagel zodat u kunt zien of het echt wat voor u is!